Intimni susret suvremenog i tradicionalnog na multimedijalnom predstavljanju projekta „Forest GIIPUJA”

Koncertna dvorana Hrvatskog društva skladatelja u Zagrebu, Berislavićeva 9, u ponedjeljak, 19. lipnja u 20h, svjedočit će koncertnoj promociji i multimedijalnom predstavljanju projekta “Forest GIIPUJA”, autora i aranžera, riječkog jazz kontrabasista Damjana Grbca.

Novim projektom „Forest GIIPUJA” u izdanju izdavačke kuće Menart, ovaj glazbenik s diplomom tršćanske jazz akademije „Giuseppe Tartini“ još jednom na jedinstven način slušatelju predstavlja fuziju jazza i istarske i primorske etnoglazbe, ovaj put u jednako jedinstvenom formatu – ekskluzivno na USB memory sticku, uz audio snimku u najvišoj kvaliteti, novo izdanje u posebno dizajniranom drvenom pakiranju donosi čaroliju šumskog koncerta u Full HD formatu. Uz audio i video snimke, slušatelj projekt „Forest GIIPUJA“ otkriva kroz tekstualne priloge i fotografije ovog sessiona nastalog u nesvakidašnjem ambijentu.

Glazbu smo vratili tamo gdje joj je i mjesto, na samo vrelo inspiracije. Ambijent i zvuk stoljetne šume strahovito je inspirativno djelovao na nas tako da smo skladbe već snimljene na prošlim nosačima, kao i nekoliko novih, odsvirali na posve nov način. Veseli nas prilika da svo bogato kulturno i tradicijsko naslijeđe Istre i Primorja još jednom predstavimo jezikom suvremenog jazza u novoj, intimnoj atmosferi te svoje zanimljivo putovanje sljedeći ponedjeljak, 19. lipnja, približimo nama dragim ljudima jednim multimedijalnim doživljajem upakiranim u zanimljivo dizajnirano glazbeno izdanje.” komentira Grbac.

Šuma u Parku prirode “Učka” poslužila je kao pozornica i studio u kojem su, Damjan Grbac (kontrabas), Tonči Grabušić (bubnjevi), Andreas Marinello (saksofoni) i Marko First (violina i sopile), priredili koncert za vilenjake, šumske stvorove, strašna bića i ponekog začuđenog planinara, i sve to audio i video snimili. Prekrasni kadrovi prirode i zvuk akustičnih instrumenata u šumskom ambijentu rezultirali su stvaranjem prirodnog amalgama dok se virtuozne solo dionice i teme isprepliću ambijentalnom glazbom koja se stopila s prirodnim okruženjem.

Posjetitelji svečane promocije projekta „Forest GIIPUJA“ imat će priliku svjedočiti ovom intimnom susretu suvremenog i tradicionalnog kroz predstavljanje šumskog koncerta na video platnu, dok će instrumentalna četvorka dio repertoara dočarati uživo kroz izvedbu originalnih skladbi i improvizacija kojima Damjan Grbac praćen vrhunskim glazbenicima daje  izniman doprinos njegovanju i očuvanju hrvatske glazbene baštine.

Po koncertnoj promociji uslijedit će turneja, svojevrsni povratak Forrest GIIPUJA-e u civilizaciju, a poznati su i prvi datumi ove ambijentalne avanture:

  • 23.07.2017.  – Grožnjan – Jazz is Back
  • 01.08.2017.  – Kastav – Kastafsko kulturno leto
  • 06.08.2017.  – Vrbnik – Ribarnica Jazz Fair
  • 16.08.2017. – Umag – Umag-o jazz & ethno

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *