Riječki glazbenik Damjan Grbac postao službenim promotorom i endorserom tvrtke Thomastik-Infeld Vienna

Damjan Grbac, kontrabasist iz Kastva s diplomom tršćanske jazz akademije,  ovih je dana postao službenim promotorom i endorserom tvrtke Thomastik-Infeld iz Beča koja se bavi ručnom proizvodnjom žica za glazbene instrumente. Ova tvrtka sa tradicijom od 1919. godine od svojih je početaka fleksibilnošću i inovacijama stvarala ime u ovom segmentu tržišta, da bi danas njihove proizvode koristila najutjecajnija imena glazbene scene od klasične glazbe do heavy metala i jazza.

Priznanje ovom hrvatskom glazbeniku, da promovira i predstavlja Thomastik-Infeld, logičan je nastavak Damjanove glazbene karijere koja ne poznaje granice među žanrovima. U svojoj je sedamnaestogodišnjoj profesionalnoj glazbenoj karijeri, prvenstveno naklonjenoj jazzu, svirao i sa raznim pop i rock izvođačima. Iz njegove glazbene biografije valja izdvojiti i činjenicu da, osim kao glazbenik i autor, radi i kao pedagog prenoseći svoje dragocjeno znanje mladim glazbenicima.

Trenutno je Grbac zaokupljen projektom Forest GIIPUJA, kroz koji, nakon dva snimljena nosača zvuka, GIIPUJA i GERBAZ GIIPUJA, uz sudjelovanje vrhunskih jazz glazbenika, interpretira istarsku i primorsku tradicionalnu glazbu, no poznavatelji festivalske jazz scene u regiji prepoznaju ga i kao umjetničkog direktora jednog od naših najdugovječnijih festivala jazz glazbe – Jazz Time Rijeka.

Damjana i Thomastik-Infeld žice možete čuti na sljedećim nastupima:

11.12.2017. Koncert Jazz odjela Umjetničke škole Matka Brajše Rašana u Labinu
12. – 17.12.2017. Kineska turneja sa Elvis Stanić Group
19.12.2017. Spart Jazz Quintet, Rijeka Korzo
23.12.2017. Glazbena radionica u Kastvu i koncert, Jed Becker’s Group, Spart Jazz Quintet.

 

Riječki glazbenik Damjan Grbac postao službenim promotorom i endorserom tvrtke Thomastik-Infeld Vienna

 

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *